Over Ons

Onder de handelsnaam Lumenize is in 2016 een start gemaakt met het verduurzamen van bedrijven door middel van het vervangen van conventionele verlichting voor LED verlichting. Voor elke oude lamp is in de loop der jaren wel een LED lamp ontwikkeld die 1 op 1 te vervangen is. In sommige gevallen is een compleet nieuw lichtplan een betere oplossing zodat de 3V’s waar Lumenize voor staat worden waargemaakt, nl. Vervangen, Vernieuwen en Verbeteren.

Het verduurzamen van bedrijven houdt echter niet op bij het installeren van duurzame verlichting. Van het één komt het ander dus vandaar dat Lumenize samen werkt met gespecialiseerde bedrijven in zonnepanelen en helpt zowel bedrijven als particuliere om energieneutraal te worden.

In 2022 is zelfs onder een nieuwe handelsnaam Efactiv gestart, om bedrijven geheel door te lichten op hun energieverbruik d.m.v. een energiescan. Het rapport wat daaruit voortvloeit geeft inzicht in maatregelen die genomen kunnen worden om het bedrijfspand te verduurzamen.

Verder verzorgt Lumenize uw energiecontracten en -monitoring, maar ook cases voor energiebelastingteruggaaf.

300+

Succesvolle Projecten

800+

Klanten

9+ jaar

Ervaring

10+

samen werking

wat doen wij

Lumenize maakt een inventarisatie en analyse van het energieverbruik van het bedrijf en geeft advies welke maatregelen getroffen kunnen worden om te besparen. Lumenize helpt bedrijven bij het voldoen aan de informatieplicht, doet aanvragen voor teruggaaf energiebelasting, vraagt subsidies aan en regelt je energiecontracten.

ENERGIEBELASTING teruggaaf

Energiebelasting teruggaaf? Voor sociale instellingen, bij meerdere stroom- of gasmeters of meerdere zelfstandige verblijven achter een meter.

VERDUURZAMING

Verduurzaming van je bedrijf door LEDverliching en zonnepanelen.

ENERGIEMANAGEMENT

Door inzicht, monitoring en het juiste advies ga je verantwoord om met je energieverbruik en regelen wij je contract tegen scherpe tarieven.

Subsidie

Subsidie verduurzaming.

WAAROM Lumenize

Energiemanagement wordt een steeds belangrijkere factor binnen de bedrijfsvoering. Zeker vanwege de sterk gestegen energietarieven en niet alleen omdat de energiekosten zijn gestegen maar ook vanwege het maatschappelijke belang wordt het steeds belangrijker om het bedrijf te verduuzamen.

Lumenize kan hierin een belangrijke rol spelen omdat we steeds meer over de volle breedte van het energieverbruik inzicht geven en een adviserende partij zijn. Vanwege de samenwerking met Efactiv kunnen we d.m.v. een energiescan het totale verbruik analyseren en inventariseren. Vanuit het energiemanagement en de specifieke kennis en kunde om bepaalde maatregelen door te voeren binnen het bedrijf, kan Lumenize helpen om te verduurzamen en zo het energieverbruik reduceren.

Daarnaast zijn er in specifieke gevallen mogelijkheden voor een regeling teruggaaf energiebelasting of subsidies op verduurzaming en de aanvraag ervan, waar Lumenize bedrijven mee helpt.

Onze Klanten Aan Het Woord

Lumenize heeft een duurzame oplossing geboden voor onze oude verlichting. We hebben gebruik gemaakt van de bestaande infrastructuur dus de installatiekosten waren beperkt . Verder hebben we meer sfeer kunnen creëren in de winkel, dus we hebben nu meer, mooier, beter en duurzamer licht.

Wijnhuis Blerick

Met de aanschaf van ledverlichting van Lumenize heb ik een lager stroomverbruik, meer licht op de juiste plaatsen en voor een goede prijs en subsidie heb ik mijn investering snel terugverdiend.

Brugman Metaalbewerking

Voor mijn werk heb ik goed licht nodig. Lumenize heeft mijn oude verlichting vervangen voor ledpanelen met een hoge lichtopbrengst. De verlichting geeft veel meer rust in mijn kantoor en door de subsidieregelingen is mijn netto investering veel lager dan de bruto investering.

Harry van der Heijden